Klima Bakım Servisi

Klima bakım servisi almanızın başlıca sebepleri … Klima günümüzde artık ısıtma ve soğutma olarak her ortamda konforumuzu arttıran vazgeçilemeyecek bir cihazdır, yaz mevsiminin o kavurucu sıcaklarında bize şelale serinliği veriyor canımıza can katıyor.

Tabi bu güzel cihazlarımızın hem ekonomik hem de sağlık açısından dikkat etmemiz gereken hususlar var. Bakımı yapılmayan bir klima bizim hem sağlığımızı hem de ekonomimize büyük zararı bulunmaktadır işte bu yüzden periyodik servis bakımlarını asla ihmal etmememiz gerekiyor.

Klima Neden Bakıma İhtiyaç Duyar ?

BAKIM = SAĞLIK + VERİM + EKONOMİ

Teknik olarak bakımı yapılmayan bir klima Klima iç ünite Kirletici Kaynaklar klima iç ünitesi ve verimini olumsuz etkileyen birçok kirletici vardır. Bunlar; yağ, gaz, kömür, odun, ve tütün ürünleri olabildiği gibi, yapı malzemeleri, ıslak halılar, sıkıştırılmış ağaç orman ürünlerinden yapılmış mobilyalar; ev temizliği ve çeşitli bakım işlemleri için kullanılan maddeler, nemlendirme cihazları ve dış havada bulunan kirleticiler olabilir.

Yapı malzemeleri, mobilyalar ve hava tazeleme ürünleri sürekli olarak az ya da çok kirletici madde salgılarlar. Ayrıca, evdeki aktivite seviyesine bağlı olarak aralıklı olarak bazı kirletici maddeler açığa çıkar.

Klima Bakımı Neden Önemli ?

Bakımı Yapılmayan Klimalar Tehlike Saçar…

Örneğin; sigara dumanı, iyi havalandırılmamış ortamda kurulu sobalar veya ısıtıcılar, temizlik amaçlı bazı çözücülerin kullanımı, böcek ilaçları bunların arasında ilk akla gelenlerdir. Yukarıdaki aktivitelerden sonra bu kirleticiler uzun bir süre havada kalabilirler.

Havadaki bu maddeler biz klimamızı çalıştırdığımızda klimamızın iç ünitesinden sürekli olarak devir daim yapar ve klima iç ünitesinin içinde bulunan filtre ve evaporatörün içinde zamanla birikmeye başlar, böylece klimamızın verimi azalmış ve sağlığımızı tehdit eder bir hal almış olur.

Klima Arızaları Neden Oluşur ?

Bakım ve Verim İlişkisi

Klima dış ünite kirletici kaynaklar Bir klima ünitesinin kondenseri(dış ünite), toz, toprak, böcekler, yapraklar, otlar ve başka Madde’lerle tıkanırsa, kondenserin ısı transfer kapasitesi düşer. Bunun neticesinde kompresörün basma basıncı artar, çektiği akım yükselir ve devrenin soğutma kapasitesi düşer.

Bunlar, ünite yeterince ısınıp devre dışı kalana dek sürer. Kondenser yavaş yavaş tıkandığı için, devrenin bir süre aşırı yükte, çalışmasına neden olur, .Bundan kaynaklı olarak ta cihazımız hem fazla enerji sarf eder hem de elektriksel bazı parçalarının bozulmasına ve kompresörün yanmasına sebep olur.